Η εκμάθηση κολύμβησης και η καλλιέργεια βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού σε μωράκια ηλικίας από 3 μηνών έως 5 ετών.

Ασφάλεια

Η βρεφική κολύμβηση (baby swimming) στο «Γοργόνες και Μάγκες» είναι ιδιαίτερα ασφαλής, διότι γίνεται από έμπειρες καθηγήτριες κολύμβησης, αποφοίτους Πανεπιστημίου (Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), με πτυχίο ναυαγοσωστικής.

Ο χώρος έχει δημιουργηθεί από την αρχή για τα μαθήματα βρεφικής κολύμβησης (baby swimming) και έτσι έχουν αποφεχθεί γλιστερά πλακάκια, αιχμηρές γωνίες, καλώδια και άλλες πιθανές πηγές κινδύνου, ενώ το βάθος της πισίνας είναι 1,10μ.

Γύρω από την πισίνα, υπάρχει σε όλο το μήκος της περιμέτρου, ο απαραίτητος διάδρομος. Η ύπαρξη του διαδρόμου αυτού έχει προβλεφθεί από τη νομοθεσία (αποτελεί μάλιστα προϋπόθεση για τη λήψη άδειας λειτουργίας μιας πισίνας), ώστε σε περίπτωση ανάγκης να υπάρχει δυνατότητα άμεσης πρόσβασης εξωτερικά, σε οποιοδήποτε σημείο της πισίνας.

Image
Image

Υγιεινή

Οι συνθήκες υγιεινής είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, καθώς στο νερό της πισίνας εφαρμόζεται διπλή μέθοδος καθαρισμού! Ηλεκτρόλυση άλατος και οζονισμός, λειτουργούν ταυτόχρονα και παρέχουν το πιο αποτελεσματικό και οικολογικό σύστημα απολύμανσης! Το νερό είναι απόλυτα διαυγές, δίχως την ενοχλητική και επιβλαβή οσμή ούτε τα παραπροιόντα του χλωρίου, δε χρησιμοποιούνται χημικά και ελέγχεται διαρκώς ηλεκτρονικά.

Επιπρόσθετα, γίνονται μικροβιολογικές αναλύσεις μια φορά την εβδoμάδα από πιστοποιημένο εργαστήριο (με ISO 17025), οι οποίες αναρτώνται σε εμφανές σημείο, ώστε να είστε πάντα απολύτως σίγουροι για το περιβάλλον στο οποίο κολυμπάει το παιδί σας.

Η θερμοκρασία της πισίνας, τηρείται σταθερά, χειμώνα - καλοκαίρι, στην ιδανική θερμοκρασία των 33 βαθμών Κελσίου.

Ευεργετικές επιδράσεις της βρεφικής κολύμβησης

Μοναδικότητα

Η βρεφική κολύμβηση, είναι η μόνη δραστηριότητα που μπορεί να ακολουθήσει ένα βρέφος από τριών μηνών γιατί η νευρομυική του ανάπτυξη δεν του επιτρέπει να περπατήσει να τρέξει και γενικότερα, να αλληλεπιδράσει με άλλους τρόπους.

Ενδυνάμωση

Δυναμώνει το μυικό τους σύστημα με ήπιο αλλά και αποτελεσματικό τρόπο. Η κολύμβηση είναι μια ολοκληρωμένη άσκηση όπου χρησιμοποιούνται όλες οι μυικές ομάδες του σώματος, ιδανική για τη βρεφική ηλικία, γιατί δεν προξενεί επιβαρύνσεις στις αρθρώσεις και τραυματισμούς.

Νευρικό σύστημα

Επιταχύνει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα βρέφη - νήπια, να αναπτύσσουν περισσότερες κινητικές δεξιότητες σε σύγκριση με συνομήλικά τους παιδιά.

Φυσική κατάσταση

Ως αερόβια άσκηση βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία. Έτσι, τα μωράκια αποκτούν καλή φυσική κατάσταση, θέτωντας τις βάσεις για ένα γερό οργανισμό που θα αποτελέσει σημαντική κληρονομιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Σωστό πρότυπο

Δεδομένου ότι μέσα από το παιχνίδι τα μωρά αναπτύσσουν τόσο τους μύες τους όσο και το μυαλό τους, αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα ώστε να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής και να υιοθετηθεί η αρχαιοελληνική ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Δεσμοί οικογένειας

Δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα μωρά τους. Ενδυναμώνει την επαφή γονέα και παιδιού γιατί μοιράζονται στιγμές χαράς και μέσα από μία ευχάριστη δραστηριότητα, αναπτύσσουν στενότερη σχέση.

Ασφάλεια

Σύμφωνα με έρευνα του εθνικού ιδρύματος υγείας παιδιών και ανθρώπινης ανάπτυξης (NICHHD) των Η.Π.Α., η συμμετοχή σε οργανωμένα μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών, μειώνει τον κίνδυνο πνιγμού κατά 88%.

Εκμάθηση

Τα βρέφη μαθαίνουν αρχικά να επιπλέουν με ασφάλεια και μεγαλώνοντας διδάσκονται τα βασικά στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο). Τελειώνοντας την σειρά των μαθημάτων μας είναι έτοιμα να ενταχθούν σε κολυμβητική ομάδα έχοντας ήδη πολύ γερές βάσεις.

Υγεία

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι τα μωράκια αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά και αντιμετωπίζουν τις ασθένειες σε συντομότερο χρόνο με ηπιότερα συμπτώματα.

Εκτόνωση

Εκτονώνει την ενεργητικότητά τους, τα χαλαρώνει και τους επιτρέπει να κοιμούνται περισσότερο και πιο ήρεμα.

Κοινωνικοποίηση

Βοηθάει τα μωρά, καθώς είναι μια ομαδική δραστηριότητα, να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν να αλληλεπιδρούν με άλλα παιδάκια.

Διασκέδαση

Προσφέρει ατέλειωτες ώρες χαράς και παιχνιδιού και γεμίζει τις ευαίσθητες παιδικές ψυχούλες τους με αγάπη και όρεξη για ζωή.

Λεπτομέρειες μαθημάτων

Τα μαθήματα βρεφικής κολύμβησης (baby swimming) γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, σε μία φωτεινή και ανοιχτόκαρδη πισίνα γεμάτη παιχνίδια, διαρκούν 40 λεπτά και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να περιλαμβάνουν ασκήσεις έξυπνα καλυμμένες πίσω από παιχνίδια και να επιτυγχάνεται η μάθηση μέσα από τη διασκέδαση.

Τα μωράκια, κατά τη διεξαγωγή των μαθημάτων, χωρίζονται σε ολιγομελή γκρούπ ανάλογα με την ηλικία τους. Δεν θα είναι ποτέ περισσότερα από 7, για να προστατεύονται από τις ιώσεις και να διασφαλίζεται η ποιότητα του μαθήματος.

Από 3 μηνών μέχρι την ηλικία στην οποία θα καταφέρουν να επιπλέουν μόνα τους με ασφάλεια, (18 μηνών ως 2,5 ετών περίπου για τα παιδάκια που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμά μας από νωρίς), εισέρχονται στην πισίνα στην αγκαλιά του συνοδού τους (συνήθως μαμά ή μπαμπάς), όπου διεξάγεται το μάθημα υπό την καθοδήγηση της δασκάλας.

Στο επόμενο στάδιο, εισέρχονται στην πισίνα χωρίς συνοδεία, διαφοροποιείται το πρόγραμμα και γίνεται εισαγωγή στα βασικά στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο). Έτσι, τα παιδάκια τελειώνοντας το πρόγραμμά μας, θα είναι πλέον έτοιμα εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν σε αγωνιστικές ομάδες.

Περισσότερες ερωτήσεις;

Newsletter

Επικοινωνία

Κολυμβητήριο Γλυφάδας

Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας